Το καλάθι μου
Καλάθι αγορών 0 προϊόντα
Στη κουζίνα σας τα βότανα
Πατάτες με Δεντρολίβανο
NEWSLETTER
Όνομα: Email:
Θέλετε να ενημερώνεστε για τα θέματα του newsletter στο e-mail σας; Εγγραφείτε στη λίστα παραληπτών

Πατάτες με Δεντρολίβανο

Πατάτες με Δεντρολίβανο

Υλικά

1 κιλό πατάτες
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1/4 φλυτζάνι τσαγιού χυμό λεμονιού
1/2 φλυτζάνι τσαγιού δεντρολίβανο
αλάτι
πιπέρι
1/4 φλυτζάνι τσαγιού νερό


Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε μεγάλες ( συνήθως σε τέσσερα μεγάλα κομμάτια)
στην συνέχεια τις τοποθετούμε σε πυρέξ ή σε ταψί, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι
  και τις
ανακατεύουμε.

Παίρνουμε ένα μπώλ και ανακατέβουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το δεντρολίβανο
και το
περιχύνουμε πάνω απο τις πατάτες .

Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε 220 βαθμούς,  τοποθετούμε το ταψί ή το πυρέξ 
στον φούρνο περίπου για 1 ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Ρίχνουμε 1/4 φλυτζάνι τσαγιού με νερό άν θέλουμε λίγο παραπάνω ζουμάκι και
ανακατεύουμε τις πατάτες ανα τακτά χρονικά διαστήματα άν θέλουμε να
ροδοκοκκινίσουνε πιο πολύ .

Σημείωση

  • Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις πατάτες με την φλούδα αρκεί να τις έχουμε καθαρίσει εξωτερικά απο τα χώματα.
  •   Μπορούμε να προσθέσουμε στα υλικά και ¼ φλυτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι ή
  •    2 με 3 κουταλίες της σούπας μέλι.
  •     Γαρνίρουμε με 2 κοτσάνια απο δεντρολίβανο και μικρές μικρές φέτες λεμονίου.


HellenicHerbs.gr © 2009 - Powered by ServerSolutions.gr