Το καλάθι μου
Καλάθι αγορών 0 προϊόντα
NEWSLETTER
Όνομα: Email:
Θέλετε να ενημερώνεστε για τα θέματα του newsletter στο e-mail σας; Εγγραφείτε στη λίστα παραληπτών

ΛΟΥΪΖΑ

( ALOIZIA  LIPPIA  CITRIORORAOικογένεια  Ιεροβοτανωδών. Η γνωστή Λουίζα  ή  Λεμονόχορτο με την χαρακτηριστική της μυρωδιά λεμονιού. Το φυτό προέρχεται από την Αμερική αλλά έχει εγκληματιστεί τελείως στην Ελλάδα.

Είναι θάμνος ή μικρό δενδράκι που ρίχνει τα φύλλα του το χειμώνα. Τα φύλλα του είναι στενόμακρα μυτερά και φυτρώνουν 3-4 μαζί από το ίδιο σημείο κυκλικά. Τα άνθη είναι σε τσαμπιά πολλά μαζί μέχρι την κορυφή του στελέχους. Τα άνθη που  είναι ασπριδερά στο χρώμα  βγαίνουν το καλοκαίρι μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου.

Πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα που παίρνονται το φθινόπωρο.  Το μάζεμα ( φύλλων ,βλαστών ,ανθέων ) γίνεται το καλοκαίρι

Στη  θεραπευτική  χρησιμοποιούνται και οι βλαστοί  και  τα φύλλα και τα άνθη.  Γίνεται αφέψημα με 10-20 γραμμ. σε ένα λίτρο νερό, το οποίο πίνεται ως " τσάι " υγιεινό που συντελεί και  στο αδυνάτισμα του σώματος.  Η  Λουίζα είναι φυτό τονωτικό , στομαχικό, αντιπυρετικό, εφιδρωτικό και αντισπασμωδικό.  Είναι  ακόμη   καταπραϋντικό, ιδιαίτερα των βρόγχων και κατά της ρινικής κοιλότητας . Κατά της διάρροιας ευεργετικό με καταπλάσματα στους νευρικούς πόνους και νευρικές κεφαλαλγίες, καθώς και στους πόνους των αυτιών.

HellenicHerbs.gr © 2009 - Powered by ServerSolutions.gr